Quantcast
Channel: ♔ Tomorrow´s Crowned Heads ♔
Viewing all 617 articles
Browse latest View live

Ny svensk prins

$
0
0
I går aftes, onsdag den 2. marts klokken 20.28 nedkom svenske kronprinsesse Victoria med en lille dreng på 3665 gram og 52 centimeter. 


Både mor og barn har det godt berettede den stolte farmand, prins Daniel, da han to timer efter fødslen mødte pressen på Karolinska Sygehuset i Stockholm. Her fortalte han desuden at det var ham der klippede navlestrengen, og at alt var gået godt og helt som det skulle - og at han og Victoria ikke på forhånd vidste at de ventede en lille dreng; "men nu er der ligevægt i familien".

Prinsesse Estelle, der fyldte 4 år sidste tirsdag (23. februar) lå hjemme i sin seng, sovende og helt uvidende om sin lillebrors ankomst til verden - da han jo først kom efter hendes sengetid - så først her til morgen har den lille glade prinsesse fået nyheden om, at hun langt om længe er blevet storesøster. 

Prins Daniel bekræftede desuden at navnet på den lille prins allerede var på plads, men først ville blive offentliggjort torsdag (i dag) når Kongen klokken 11.15 holder kabinetmøde på Kongeslottet i Stockholm. Og så bad den nybagte far, ligesom sidst hans kone skænkede ham et barn, pressen om at lade den lille familie få lidt fred og ro - og takkede pænt for, at de havde opfyldt hans ønske sidst.

               ... Fortsættes 


Prins Oscar Carl Olof af Sverige

$
0
0
Torsdag formiddag, efter det såkaldte konsilmøde, kunne den svenske kong Carl Gustaf så afsløre navnene på sit lille nyfødte barnebarn, sim kom til verden onsdag aften klokken 20.28 på Karolinska Sygehuset i Stockholm. Den lille prins får navnene Oscar Carl Olof og udover titlen Prins af Sverige, har den lille fyr også fået titel af Hertug af Skåne.


Torsdag formiddag forlod den lille familie sygehuset, og drog hjem til Haga Slot i Solna lige udenfor Stockholm. Allerede til middag var farmand, prins Daniel og storesøster prinsesse Estelle dog på pads i Slottskyran på det kongelige slot i Stockholm, for sammen med den øvrige familie at deltage taksigelsesgudtjenesten, Te Deum, for den nyfødte prins Oscar. Te Deum er en gammel, kirkelig ceremoni, der i kongelig sammenhæng finder sted i forbindelse med vigtige hændelser i kongehuset. 
Her fulgte den nybagte storesøster, prinsesse Estelle med sin far, prins Daniel og ingen var i tvivl om at det var en stolt og glad storesøster, der sad der på sin egen lille rokokostol mellem sin far og sin onkel, Carl Philip.

Med til Te Deum var naturligvis også prins Carl Philips højgravide kone, prinsesse Sofia, prinsesse Madeleine og hendes mand, Chris O'Neill, prins Daniels forældre, Ewa og Olle Westling, samt hans storesøster, Anna Westling Söderström og hendes mand, Mikael Söderström - og selvfølgelig kongeparret. Derudover deltog blandt andet repræsentanter fra det officielle Sverige samt hoffets ansatte. 

Første billede af prins Oscar

$
0
0
I går blev det første billede af en fem gammel prins Oscar, endelig offentliggjort.

Billedet er taget i familiens hjem på Haga Slott, og den lille fyr ligger trygt og godt og sover præcis som hans storesøster, Estelle gjorde på de første billeder vi i sin tid så af hende.


Trøjen, som den lille prins har på, med små broderede lyseblå blomster er lavet af kronprinsesse Victorias mormor, Alice Sommerlath, som døde i 1997. Hatten af for, at de i den svenske kongefamilie er supergode til at genbruge deres børnetøj. Både prinsesse Estelle og prinsesse Leonore har tidligere haft både bluser og kjoler på, som deres mødre selv har båret da de var små. Seneste under Te Deum i torsdags, bar prinsesse Estelle sin moster, prinsesse Madeleines lyserøde jakke.


Arts et lettres; Dronningens aftenselskab for kunst og kultur 2016

$
0
0
Burhan G beskrev sig selv som "en heldig lille dreng", og Mille Lehfeldt beskrev aftenen som "et eventyr". For selvom man er et kendt ansigt, kan man godt blive en anelse befippet, når man er inviteret til bal af selveste dronning Margrethe og skal trykke hånd med hele kongefamilien ... Det skete tirsdag aften for 340 mere eller mindre kendte danskere - der alle på en eller anden måde beskæftiger sig med kunst og kultur - da bød dronningen Margrethe for femte gang i historien bød velkommen til aftenselskab "Arts et lettres" for kunst og kultur på Christiansborg Slot. Gæsterne var udpeget af Kulturministeriet og dronnings hofmarskal, Michael Ehrenreich, og alle var de trukket i deres stivestes puds, og ankom glade og spændte til slottet. Her blev de efter velkomsten budt på lækker treretters middag med dertilhørende vine, og de mange gæster kunne sætte tænderne i både torsk, oksemørbrad og fromage, inden de kastede sig ud i den traditionsrige lancier-dans.

   Som altid når Dronningen holder fest, deltog naturligvis prinsesse Benedikte - mere
   overraskende var det at se hendes datter, prinsesse Nathalie og hendes mand, Alexander
   Johannsmann, men de var altså med tirsdag aften til mosters aftenselskab.
"Jeg synes, kronprins Frederik er vildt sej og et kæmpe forbillede. Jeg tror, det er virkelig svært at sætte sig ind i, hvilket type liv kongefamilien lever, men jeg synes, han gøre det supergodt, og at han er mega, mega sej." Sådan lød hyldesten til kronprins Frederik tirsdag aften fra sangeren Christopher, da han ankom til Dronningens bal på Christiansborg Slot sammen med sin kæreste, Cecilie Haugaard. 

Sarah Zobel, hvis far, Peter Zobel, er god ven af Regentparret, ankom sammen med sin flotte mand, Burhan G. Tidligere på dagen havde hun på sin Instagram profil postet et billede af to kjoler, med et dilemma om hvilken en hun skulle vælge til aftenens bal. Det blev den hvide - og hvor var hun smuk!!! 
Rasmus Seebach ankom med sin kæreste Julie Teglhus, og forsikrede om at han havde øvet sig til aftenens lancier-dans, ved at studere videoer og dansetrin på YouTube.

Blandt gæsterne var også skuespilleren Mathilde Norholt, der med egne ord "hoppede og skreg", da hun modtog invitationen til det fine selskab. Hun fulgtes med sin kæreste Kristian Krantz, og var spændt på at møde kongefamilien for første gang: "Jeg kan slet ikke undgå at blive starstruck eller berørt. Det må være noget med at være i øjeblikket, trække vejret dybt og nyde den her fantastisk fine aften, så tror jeg, det nok skal gå. Jeg synes, vi har nogle ret seje kvinder i kongehuset. Må man bruge ordet ”sej” om en royal? I så fald vil jeg gerne bruge det om Margrethe. For hun er sej."

Fra fodboldens verden kom Daniel Agger (Brøndby IF) og Christian Eriksen (Tottenham Hotspurs), naturligvis hver især i følgeskab med deres kone/kæreste, Sofie Agger og Sabrina Kvist Jensen. Og fra underholdningsverdenen, som man vist godt kan kalde den, kom komikeren Jan Gintberg sammen med sin frue, Nina Sepstrup. Gintberg fik i øvrigt den ære at have prinsesse Marie til bords, og kunne efter festen fortælle, at han havde haft en aldeles forrygende aften og var meget imponeret over prins Joachims smukke hustru, der ifølge Gintberg mestrer dansk til perfektion. Desuden var Marie rap i den royale replik og viste flere gange god sans for humor; I høj grad noget, en mand som Jan Gintberg sætter pris på.

Gæsterne blev hver og en budt velkommen af Dronningen og hendes familie. Her er det skuespiller Lars Mikkelsen, der fik kronprinsesse Mary til bords - og triatlet Camilla Pedersen der fik den fornemme plads ved siden af kronprins Frederik. Noget hun blev så beæret og begejstret over, at hun skyndte sig at forevige bevismaterialet og dele det på Facebook. Kongehuset havde ellers frabedt sig at gæsterne tog billeder under arrangementet, men lige her havde jeg også været NØDT TIL at gå i mod reglerne.

   Skuespillerne Sidse-Babett Knudsen, Nicholas Bro og Ellen Hillingsø, samt sangstjernen
   Medina hilser her på Dronningen.
   Dronningen sad mellem d'herrer, Søren Østergaard og Bille August.
   Efter middagen var der dans, og her bød Kronprinsen
   sin mor op - noget der så ud til at falde i god jord. 

Aftenens menu:

Brandade af saltet torsk
Marinerede rejer
Krydderurtesalat og brøndkarseolie

Oksemørbrad
Pommes macaire, ærter parisienne
Sauce bordelaise

Pomeransfromage på biscuitbund

Vine:

La Cigarelle du prince 2013, Cahors

Chateau de Cayx 2011, Cahors

Moët et Chandon, Cuvée Special M&H


   Dagen derpå postede Sarah Zobel dette billede på Instagram fra "en eventyrlig aften"



Her har I mig tilbage - Prins Henrik

$
0
0
... Det har han ikke sagt (bare lige for god ordens skyld)  men tilbage er han, den gode prins Henrik - og det er vi mange der er rigtig glade for. Det eneste vi i offentligheden har set til ham i år, efter at Dronningen i sin nytårstale meddelte at han ville gå på pension, var helt tilbage i januar måned; til nytårstaffel og kur den 1. januar, og da han holdt jagt i Grib Skov den 14. januar. 


Men så kom påsken - og den tilbragte Regentparret som altid på Marselisborg. De ankom med toget til Aarhus mandag inden påske (21. marts) og blev i det jyske til torsdag den 31. hvor turen igen gik til Fredensborg. Her modtog Dronningen og Prinsgemalen om aftenen klokken 21, Fredensborg bys fakkeltog på trappen i indre slotsgård - en fast (og smuk) tradition. 

Men mens de stadig var på Marselisborg besøgte Prinsgemalen Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor han overværede løbet "Prins Henriks Cup", og efterfølgende uddelte ærespræmier. Det skete 2. påskedag.


I mandags (4. april) kl. 11.30 modtog Prinsgemalen så en delegation fra den danske afdeling af Lycée International, St Germain-en-Laye Cedex. En skole vest for Paris, som har dansk undervisning på skemaet, og som Regentparret støtter via deres fond. Modtagelsen fandt sted i Havesalen på Fredensborg Slot. 

OG så er det ganske vist at Prinsgemalen også er med, når der i overmorgen (onsdag den 13. april) kommer officielt besøg fra Mexico. Her vil Prins Henrik være ved sin kones side både ved ankomsten i lufthavnen, og når Mexicos præsident Enrique Peña Nieto og hans hustru Angélica Rivera bydes officielt velkommen til Danmark på Fredensborg Slot - hvor også Regentparret er værter ved en gallamiddag om aftenen. 

Jeg GLÆDER MIG personligt over  igen at se lidt til min (vores) kære Prinsgemal. 




Statsbesøg fra Mexico

$
0
0
Præcis klokken 13.00 landede Mexicos præsident Enrique Peña Nieto, og hans hustru Angélica Rivera i Københavns Lufthavn, hvor de kom direkte fra officielt besøg i Tyskland.

Dronningen havde Prinsgemalen ved sin side, og så glad og tilpas ud da hun modtog præsidentparret i Vilhelm Lauritzens terminalen, hvor de kongelige altid tager imod udenlandske statsoverhoveder. Også Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie og prinsesse Benedikte var med i lufthavnen for at byde velkommen. 

Efter modtagelsen kørte Regentparret og præsidentparret til Fredensborg Slot; Dronningen og præsident Enrique Peña Nieto forrest i Store Krone, og Prinsgemalen og fru Angélica Rivera lige bagefter i Krone 1. Her blev præsidentparret budt officielt velkommen, der blev taget de traditionelle officielle billeder i Harsdorff Salen, og parret blev indkvarteret i et af slottets fornemme gemakker, nemlig Fyrstesuiten.

Derefter begyndte det tætte program, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary agerede tourguider for præsidenten og fru Angélica. Første stop var ved Kronborg Slot i Helsingør, og derefter M/S Museet for Søfart, som tegnestuen Bjarke Ingels Group står bag. Her efter havde præsidentparret et par timer til at hvile sig, inden de klokken 20.00 igen skulle være klar, da Dronningen bød på gallamiddag i den imponerende Kuppelsal.


   Ankomst til Fredensborg:


Statsbesøg fra Mexico - Gallataffel på Fredensborg

$
0
0
Præsident Enrique Peña Nieto følte sig godt og varmt modtaget i Danmark, hvor han som den første mexicanske præsident nogensinde er på officielt besøg. Det kom frem i hans tale under gallamiddagen onsdag aften, hvor han lagde vægt på den hjertevarme modtagelse han og hustruen Angélica Rivera havde modtaget. Han citerede Babettes Gæstebud og sagde, at han også følte denne gallamiddag blev uforglemmelig i al evighed.
 
Der var også da tænkt på alle detaljer, for gæsterne gik til bords til tonerne fra den kendte latin-amerikanske sang, Bésame Mucho, hvor teksten blandt andet handler om at blive kysset, som om aftenen er den sidste. 


Det er fast kutyme under et statsbesøg, at når det pågældende statsoverhoved holder sin tale, så gør han/hun det på sit eget sprog. Således talte præsident Enrique Peña Nieto på mexicansk, mens Dronningen talte til sine gæster på dansk. Hver gæst har så fået en kopi af talerne, så de kan læse med på deres eget sprog. Bortset fra talerne foregår al kommunikation normalt på engelsk, med mindre man har et andet fælles sprog. Det var ikke gældende denne gang, da det kun er prinsesse Marie der taler spansk - og derfor var det nok ikke helt tilfældigt at netop hun blev placeret mellem to fra den mexicanske delegation under middagen,

Og når Dronningen indbyder til gallamiddag er intet overladt til tilfældighederne. Der er altid lagt store kræfter i at sammensætte den helt rigtige menu og finde vine, der passer til. Således var middagen i aftes på Fredensborg Slot, ingen undtagelse:

Gedde soufle 
​Grønne asparges, ramsløg. ørrederogn 
Glaceret frilandsgris 
​Jordskokker, majroe, morkler 
Roquefort tærte
Baba au rhum
Syltet kumqats 
---
La Cigarelle du Prince 2013, Cahors
Chateau de Cayx 1989, Cahors - Jeroboam
Moët et Chandon, Cuvée special M&H.

​Musikken blev som altid leveret af Den Kongelige Livgardes Musikkorps, og de smukke blomsterdekorationer bestod af tætte buketter af azaleaer, påskeliljer og nelliker, som alle stammer fra Fredensborg Slotshave. Blomsterne var holdt i gule og gyldne forårsnuancer og opsat på en spillestage i sølv, med et hvidt stearinlys i midten. De kongelige bar i aftenens anledning mexicanske ordner, som netop var i en frisk gul farve der matchede til blomsterne.

Blandt de fornemme gæster var også en helt særlig gæst, som var specielt inviteret efter ønske fra det mexicanske præsidentpar; nemlig skuespiller Mads Mikkelsen. Han har i mange år været populær i udlandet i både film og tv-serier, og det lader til at han har sig et par mexicanske fans i præsidenten og hans kone.

   Den smukke bordopdækning:

Statsbesøg fra Mexico - Dag 2

$
0
0
Når andre landes statsoverhoveder besøger Danmark - og Fredensborg Slot - er det en gammel tradition at gæsterne ridser deres navne i et stykke glas, som så efterfølgende bliver sat i ruden i et af vinduerne på slottet. Det startede i Havesalen, men traditionen har efterhånden stået på det sidste halvandet århundrede, så med tiden er de fine signaturer blevet fordelt ud i flere rum, bl.a. Fyrstesalonen, Gardersalen og forskellige soveværelser. Hvor på slottet det mexicanske præsidentpars griflerier bliver placeret er endnu uvist, men at de er blevet udført umiddelbart inden parret forlod Fredensborg torsdag, er ganske vist ... 

Anden og sidste dag af statsbesøget blev indledt klokken 10.15 hvor Angélica Rivera sammen med kronprinsesse Mary besøgte Børnehaven Ådalen i Kokkedal. Her fik præsidentfruen et indblik i en af Marys hjertesager, nemlig Mary Fonden, som har særlig fokus på mobning. Samtidig besøgte Kronprinsen og præsidenten en erhvervskonference i Dansk Industri, og efterfølgende besøgte præsident Enrique Peña Nieto Christiansborg, hvor han mødte Folketingets formand, Pia Kjærsgaard og Statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Klokken 16 ankom Præsidentparret og Kronprinsparret så til Tjørnegårdsskolen i Gentofte, for at få fremvist skolens brug af LEGO i undervisningen.  LEGO Education har til formål at gøre undervisning sjov og lærerig, og henvender sig til forskellige klassetrin. Kronprinsparret og Præsidentparret besøgte først en 2. klasse, hvor eleverne anvender LEGO til øvelser, der fokuserer på kreativitet og hukommelse, mens en 5. klasse demonstrede, hvordan LEGO anvendes i matematik.

Klokken 19 var det så Præsidentparrets tur til at sige Danmark og den kongelige familie tak for invitationen og gæstfriheden. Det skete ved den såkaldte returmiddag, som i dette tilfælde foregik på  Hotel d´Angleterre på Kongens Nytorv. Umiddelbart efter returmiddagen klokken 22, tog Præsidentparret mod lufthavnen for at vende næsen hjem til Mexico.

   Erhvervskonference i Dansk Industri:
   Tjørnehøjskolen:

   Returmiddag på Hotel d´Angleterre:



Dronningens 76-års fødselsdag

$
0
0
Klædt i forårets farvoritfarve trådte dagens fødselar, dronning Margrethe, i lørdags ud på balkonen på Christian IX's Palæ på Amalienborg og vinkede til den store folkemasse der i dagens anledning var samlet nede på slotspladsen.
Kort efter fulgte fødselarens mand, prins Henrik og sammen modtog de den store hyldest fra folkemængden. På balkonen til venstre (set nedefra slotspladsen) for Dronningen og Prinsgemalen dukkede Kronprinsparret og deres fire børn op, og på balkonen til højre prins Joachim og prinsesse Marie og deres fire børn. Alle vinkede og smilede glade, og råbte sammen med Dronningen det nifoldige leve; hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra ...


Tre gange kom Dronningen frem på balkonen; alene/sammen med prins Henrik, sammen med sine sønner og svigerdøtre og sammen med sine otte børnebørn, der alle vinkede på livet løs til alle de mennesker der var kommet for at ønske deres farmor tillykke med fødselsdagen.

Sidste år blev Dronningen fejret i en uge, med diverse arrangementer og middage, men i år havde hun ønsket sig en stille og rolig fødselsdag omgivet af sine aller nærmeste. Så tanken om at hele flokken efter balkonscenen er gået ind i de private gemakker, sat sig ved et veldækket bord og nydt en god omgang hjemmebagte boller, lagkage og varm kakao, virker ret hyggelig. Om det var tilfældet ved de kun selv, men billedet på nethinden lader vi bare lige stå lidt ...
Noget der til gengæld er ganske vidst er, at Dronningen om aftenen tog en tur i Det Kongelige Teater sammen med sin mand, for at overvære forestillingen"Romeo og Julie".





   To glade kusiner kigger ud på slotspladsen inde fra Riddersalen; Athena og Josephine.

   Josephine ligner en der har fået øje på nogen hun kender i mængden.

   Regentparret i Det Kongelige Teater lørdag aften

Alexander Erik Hubertus Bertil - Sveriges nye(ste) Prins

$
0
0
Tirsdag den 19. april klokken 18.25 fik det svenske folk endnu en ny lille prins, da prinsesse Sofia nedkom med sit og prins Carl Philips første barn; en lille dreng. Det er den anden prinsefødsel i den svenske kongefamilie indenfor blot halvanden måned, idet kronprinsesse Victoria og prins Daniel som bekendt fik en søn den 3. marts; lille prins Oscar.

Carl Philip og Sofias lille søn kom til verden på Danderyd Sjukhus, og vejede ved fødslen 3595 gram og var 49 cm lang. Onsdag forlod den lille familie sygehuset og tog hjem til Drottingholm Slot, og torsdag offentliggjorde den nybagte farfar, kong Carl Gustaf, ved et konsilmøde at den lille gut får navnene Alexander Erik Hubertus Bertil - i daglig tale Alexander. Udover titlen Prins af Sverige, er han også blevet Hertug af Södermanland.


Fredag middag blev der holdt den i Sverige så traditionelle taksigelsesgudtjeneste, Te Deum. Det skete i Slottskyrken på Kongeslottet i Stockholm, hvor lille prins Alexanders nærmeste familie samt repræsentanter fra det officielle Sverige var samlet i kirken. Dog manglede hovedpersonen selv. Han var hjemme på Drottingholm sammen med sin mor. Den lille prins' faster, prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill var heller ikke med, da Madeleine var på arbejde i New York. Men hele familien er samlet fra i morgen og hele ugen frem, hvor Sverige markerer kongens 70-års fødselsdag.

I øvrigt var også farmor, dronning Silvia i New York da den lille prins kom til verden, så hun fik beskeden via FaceTime og kunne næsten ikke vente med at komme hjem. 

   Te Deum:

    Familien Hellqvist var naturligvis også på plads i Slottskyrkan
   Offentliggørelsen af prins Alexanders navn ved konsilmødet torsdag

Konungen's fødselsdag

$
0
0

Ærligt, så er han personligt ikke min kop te, kong Carl Gustaf, men nu fylder han 70 og sådanne større kongelige begivenheder med deltagelse fra alle de øvrige europæiske kongehuse - vores eget inklusiv - dem vil jeg alligevel ikke gå glip af. Jeg kan lide Kongens familie og hans kongelige gæster, så hans fødselsdag får alligevel sit eget "kapitel" herpå bloggen ...

Carl Gustaf Folke Hubertus blev født den 30. april 1946, og tiltrådte den svenske trone da han var 27 år gammel. Det gjorde han efter sin farfar, kong Gustaf VI Adolf, den 15. september 1973. Tre år senere blev han gift med den smukke Silvia Renate Sommerlath i Storkyrkan, og parret fik efterfølgende tre børn; kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Hele ugen har stået i fødselsdagens tegn med masser af forskellige arrangementer,  og i morgen - på selve 70-års dagen - rundes det hele af med en stor gallamiddag på kongeslottet i Stockholm med masser af fine gæster fra nær og fjern. I aften har Den Kongelige Opera og Stockholms Koncerthus arrangeret en koncert der afholdes på Nordiska museet. Mon ikke vi allerede her får nogle af de kongelige gæster at se? 

Lørdagens program starter med det såkaldte Te Deum i Slotskirken. Te Deum bruges i Sverige i forbindelse med fek.s. fødsler, bryllupper og nu Kongens fødselsdag. Det er en taksigelsesgudtjeneste og jeg tænker da at lige præcis Kongen har lidt at være taknemmelig over ...

Kong Carl Gustaf, manden der i årevis har været sin kone utro, offentligt ført sig frem på diverse stripklubber i det svenske natteliv og alt i alt bare virker tja ... ligeglad, er vel ordet. Engang synes jeg han lignede sådan en man nemt kunne få ondt af, men det har jeg nu ikke - and I'm not a fan. - Men jeg griner lidt når jeg ser et af de nye officielle billeder der er blevet udgivet i forbindelse med 70-års dagen; her sidder Carl Gustaf i en sofa og foran ham sidder hans hund, Brandy. En kvik pære i et royalt forum jeg følger legede tankelæser for hunden, og jeg synes egentlig det ser ud til at passe meget godt. Hunden sidder med ryggen til sin herre med et blik der meget snildt kunne sige: "Jeg har gennemskuet ham! Jeg giver op!"



Konungens fødselsdag - koncert fredag aften

$
0
0
Fredag aften havde Den Kongelige Opera og Stockholms Koncerthus arrangeret en koncert i anledning af Kongens 70-års fødselsdag. Den blev afholdt på Nordiska Museet i Stockholm og hovedpersonen selv ankom sammen med sin kone, dronning Silvia, i karet til aftenens begivenhed.

   Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill fulgtes med Chris' mor, Eva O'Neill.
   Prins Daniels forældre, Eva og Olle Westling
   Prinsesse Sofias forældre, Erik og Marie Hellqvist

Konungens fødselsdag - Te Deum

$
0
0

Lørdagen, som var selve fødselsdagen, startede med Te Deum klokken 10.00.
Her var alle fødselsdagsgæstene samlet i Slottskyrkan for at overvære den såkaldte taksigelsesgudtjeneste. Prinsesse Sofia der nedkom med sin og prins Carl Philips lille søn den 19. april, altså bare 11 dage før den store 70-års fødselsdag, var med i kirken og til den efterfølgende ceremoni på Sæotspladsen, ellers holdte hun sig i de private gemakker med sin lille søn, prins Alexander under resten af festivitassen. 

Kongelige fra hele Europa tilbragte weekenden i den svenske hovedstad, fra Holland og Spanien var det dog ikke de nuværende kongepar der deltog, men i stedet Kong Carl Gustaf's egen generation; fra Holland prinsesse Beatrix (tidligere dronning), og fra Spanien kong Juan Carlos og dronning Sofía. Sidstnævnte har vist mere til fælles med det svenske kongepar end man sådan lige går og taler om ved højlys dag ... Ja undskyld, men det er jo svært ikke at sammenligne de to konger der begge har haft hang til andre kvinder end deres respektive koner gennem årene - og dermed også svært ikke at sammenligne konerne, der faktisk virker til at have støttet hinanden i deres knapt så heldige situationer.
De er begge blevet hos deres mænd, men hvor lykkelige de virker kan diskuteres ... 
Det skal det ikke lige her, nu er det jo Kongens fødselsdag - og det blev fejret. Fra Danmark deltog både dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prinsesse Benedikte, der selv havde fødselsdag fredag. De boede alle ombord på Kongeskibet Dannebrog der lå til kaj i Havnen i Stockholm.











Konungens fødselsdag - Parade på slotspladsen

$
0
0
Klokken 10.30 efter Te Deum rykkede alle gæsterne ud på slotspladsen foran slottet, for at overvære vagtskiftet og folkets hyldest til Kongen. I Sverige er det en tradition, at børn kan møde op ved slottet hvert år på Kongens fødselsdag, og få lov at overrække ham blomster og ønske tillykke. Det samme sker iøvrigt til kronprinsesse Victorias fødselsdag hvert år - men det var lige et sidespring ... 
Kongen fik blomster og musik, og ikke mindst blev der affyret 21 salutskud fra Skeppsholmen. 

Senere tog fødselaren turen til Rådhuset i Stockholm i åben karret sammen med sin kone. Her var der reception, sang og lidt dans til underholdning.

Pressen har altid elsket at skrive hvor meget prins Carl Philips søstre 'disliker' prinsesse Sofia - meeeen skal vi ikke bare sige at den sag er lukket. Sofia hyggede sig tydeligvis med prinsesse Madeleine mens de stod på slotspladsen, og det er langt fra første gang de to ses så smilende, grinende og glade i hinandens selskab. Til gengæld synes jeg stadig Victoria ser temmelig anspændt ud når Sofia er i nærheden af prins Daniel - men det er måske bare et tilfælde? Jeg håber de alle kommer godt ud af det med hinanden, for de tre søskende har altid været særdeles nært knyttet til hinanden.



   Kronprinsesse Mary forevigede sin mand, kronprins Frederik sammen med den nye prins 
   Oscar og hans mor - kongelige er kun mennesker der selv tager billeder med deres iPhones.
   Mary stak prins Daniel sin iPhone og bad han tage et billede af hende og prinsesse Estelle
   som jo faktisk er Marys gudbarn. Dronningen og Kronprinsen så smilende til.
  
   Klokken 13.00 var der reception på Rådhuset i Stockholm - kongeparret
   kørte dertil i åben karret.
   De to danske søstre, dronning Margrethe og prinsesse Benedikte fulgtes til Rådhuset.

Konungens fødselsdag - Gallamiddag

$
0
0
Lørdag aften kulminerede en uges festlige begivenheder med en storstilet gallamiddag på Kongeslottet i Stockholm. Prominente gæster fra hele verden, private venner og det officielle Sverige var trukket i deres fineste skrud, og ankom til Slottet. Og fester, det er noget de kongelige i Sverige forstår at holde. Der var både dj, dans og såmænd underholdning fra fødselaren selv, der sprang op på scenen og gav den gas på luftguitar ... Det hele varede til den lyse morgen, sidste gæst forlod slottet klokken 6 så mon ikke det har været en ganske festlig og farverig 70-års fødselsdag.

Vores egne kongelige boede alle ombord på Dannebrog der lå til kaj i havnen i Stockholm.

   Først til aften ankom det belgiske kongepar, Philippe og Mathilde for at deltage i fejringen
   af kong Carl Gustaf. Her ankommer de til Kongeslottet i Stockholm.

   Prins Carl Philip måtte undvære sin Sofia, og fandt istedet sammen med sin storesøster,
   kronprinsesse Victoria og hendes mand - og hans gode ven - prins Daniel.
   Smukke, smukke prinsesse Madeleine!! Wauw! 
   Mens den islandske præsident Ólafur Ragnar Grímsson havde Jugoslaviens kronprinsesse
   Katherine til bords, blev hans smukke hustru Dorrit Moussaieff ledsaget af kronprins Frederik.
   Belgiens kong Philippe havde Japans prinsesse Takamado til bords.
   Prinsesse Märtha-Louise og hendes mand Ari Behn, deltog som de eneste fra Norge. 
   Både Kongeparret og Kronprinsparret meldte afbud i sidste øjeblik, for istedet at blive i
   Norge hvor der skete en voldsom helikopter ulykke fredag, og kostede 13 mennesker livet.
   Også ved gallamiddagen var alle svigerforældrene naturligvis med: 
   Erik & Marie Hellqvist, Eva & Olle Westling og Eva O'Neill. 
   

Tillykke Prins Carl Philip - nye billeder

$
0
0
I dag, fredag den 13. maj fylder prins Carl Philip 37 år, og i den forbindelse er der udgivet nye SMUKKE billeder af fødselaren og hans lille familie; hustruen prinsesse Sofia, deres nyfødte søn, prins Alexander og hunden Siri. Hvor er de en smuk lille familie ... <3

Prins Henrik og Main Avec Lyre

$
0
0
Det var en glad og veloplagt Prins Henrik der fredag aften havde familien med i Det Kongelige Teater.
Her gav Den Kongelige Livgardes Musikkorps koncert, og i pausen afslørede prins Henrik den smukke skulptur, som han har lavet til Stærekassen, som er den del af teatret hvor Den Kongelige Livgardes Musikkorps øver til daglig. 


Prins Henrik blev for et par år siden spurgt, om han ville lave en skulptur og igår kunne han så endelig afsløre kunstværket, Main Avec Lyre - på dansk Hånden med lyren. Og han havde stor opbakning fra sin familie. Både Dronningen, kronprins Frederik, prins Joacim og prinsesse Marie var til stede, og det samme var tre af Prinsens børnebørn. Kronprins Frederik havde nemlig taget prins Christian og prinsesse Isabella med, mens prins Joachim og prinsesse Marie havde Prins Felix med.

Dansekompagniet Pivot havde kort før pausen med den smukkeste dans fortalte publikum, hvad der skulle ske. De havde nemlig lavet en visuel udgave af prins Henriks skulptur og dansede, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede prins Henriks Honnørmarch - og da det endelig skulle afsløres hvad der gemte sig under klædet, gav prins Christian sin grand papa en hjælpende hånd.


Prins Oscars dåb - ankomst til kirken

$
0
0
Fredag den 27. maj fik Sveriges lille prins Oscar helt officielt sit navn, da han blev døbt i Slottskyrkan i Stockholm. Og at det netop blev den 27. maj er ikke spor tilfældigt. Den dato har nemlig en helt særlig betydning for hans forældre - og i særdeleshed hans far, prins Daniel - der på præcis samme dato for syv år siden, fik en ny nyre. 

Daniel, der inden brylluppet med kronprinsesse Victoria i juni 2010 bar det borgerlige efternavn Westling, var nemlig født med en alvorlig nyresygdom og gik i dialyse flere gange om ugen. Men den 27. maj 2009 fik han indopereret en ny nyre - doneret af hans far, Olle Westling.
Prins Daniel har tidligere selv kaldt dagen "den dag, jeg fik livet tilbage." 

Så selvfølgelig måtte det være netop den 27. maj 2016, at det yngste skud på stammen i prins Daniel og kronprinsesse Victorias lille klan, skulle have sit navn.
Den lille gut ankom til Slottskyrkan på armen af sin mor, og klarede hele seancen i stiv arm - først da præsten løftede ham op og gav ham navnet Oscar Carl Olof, Prins af Sverige, hertug af Skåne, stak den bette fyr i et hyl som dog hurtigt var ovre igen. Til gengæld havde både hans storesøster, prinsesse Estelle og specielt hans kusine, prinsesse Leonore masser af krudt i måsen - og fik heldigvis lov til at fyre noget af det af under gudstjenesten. Så dejligt afslappede er de faktisk i det svenske kongehus, og det var en sand fornøjelse at se lille Leonore danse omkring og holde sin egen fest. 

Fortsættes ... 

   Lige efter hovedpersonen og hans familie gik de fem faddere - vores egen kronprins Frederik 
   og kronprinsesse Mette-Marit af Norge, prinsesse Madeleine med lille Leonore på armen,
   samt prins Daniels fætter, Hans Åström og kronprinsesse Victorias fætter, Oscar Magnuson.
   Chris O'Neill og lille prins Nicolas fulgtes med prins Carl Philip og prinsesse Sofia.
   De stolte bedsteforældre; Kong Carl Gustaf og dronning Silvia.
   Det andet hold mindst ligeså stolte bedsteforældre: Ewa og Olle Westling.
   Prins Daniels søster, Anna Westling Söderström og hendes mand, Mikael Söderström.
   Deres ægtefæller var begge blandt lille prins Oscars faddere, så derfor fulgtes Norges 
   kronprins Haakon og vores egen kronprinsesse Mary med hinanden til barnedåben.

Prins Oscars dåb

$
0
0
Som den svenske dåbstradition foreskriver, indledte dagens hovedpersons mor, kronprinsesse Victoria, med en bøn og en tak til Gud. Efterfølgende læste to af prins Oscars faddere, kronprins Frederik og den norske kronprinsesse Mette-Marit, nogle passager op af Bibelen.

Ud over hovedpersonen selv, nærmest vrimlede det med små prinser og prinsesser ved dåben. Med var naturligvis prins Oscars storesøster, fireårige prinsesse Estelle, men også prinsesse Madeleine havde sine to børn, prinsesse Leonore og prins Nicolas, med til dåb. Det var første gang, at prins Nicolas, der blev født 15. juni sidste år, var med til et officielt arrangement. Den eneste lille prins, der ikke var med til dåb i Slottskyrkan fredag formiddag, var prins Carl Philip og prinsesse Sofias førstefødte, prins Alexander. Han blev født den 19. april og er altså dermed den næste, der skal fejres med dåb i Sverige.

Og de små gæster havde - i forhold til dåbsbarnet - svært ved helt at forholde sig i ro. Prins Nicolas hyggede sig med at gumle på en tandbørste med rødt discolys i enden, som hans far Chris O'Neill fiskede frem ret hurtigt efter ankomsten til kirken, og som den lille fyr havde travlt med at vise til sin tante, prinsesse Sofia. Nicolas' storesøster, den to-årige prinsesse Leonore løb nærmest med al opmærksomheden, da hun på sødeste vis tullede rundt foran døvefonden og legede med en mini-figur filmen "Frost". Tidligere lagde den lille charmetrold ud med at vælte på sin lille rokokostol og måtte hjælpes op igen, og for et kort øjeblik trøstes lidt hos sin mor. Det varede dog ikke længe for hun dansede rundt foran døbefonden, hvilket fik TV2-værten Natasja Crone til at ubryde under dækningen af dåben: "Man skal have super meget fest i sig for at kunne danse til trosbekendelsen".

Fejringen af prins Oscar fortsatte efter dåbsceremonien med gaveoverrækkelse på slottet og en privat frokost for alle gæsterne.


Prins Oscars dåb III

$
0
0
Efter dåben - inden frokosten og gaveoverrækkelsen begyndte - trådte den lille familie og deres nærmeste, ud på slotspladsen foran kirken, for at hilse på de mange fremmødte folk. 



Viewing all 617 articles
Browse latest View live